Rejenere İplik


Polat İplik olarak pamuk, polyester, akrilik, yün ve viskon karışımlı rejenere iplik üretmekte ve yüksek kapasitemiz sayesinde 20’den fazla ülkeye rejenere iplik ihraç etmekteyiz. Dünya çapındaki uluslarası iplik fuarlarına aktif katılımımız bulunmaktadır.

Ne 2’den Ne 30’a kadar olan dokuma ve triko torsiyonlu rejenere iplik talepleriniz için lütfen iletişime geçiniz.

Renk kartelamızı görmek için buraya tıklayınız.

Rejenere İplik Nedir?

Lif yumağı, iplik parçası ve kumaş kırpıntısı şeklindeki daha çok pamuk, viskoz, poliester gibi lifleri içeren tekstil atıkları toplanmaktadır. Sonrasında, bu atıklar işletmemizde mekanik geri dönüşüm metodu kullanılarak geri kazanılmaktadır. Bu yöntemde renklerine ve hammadde içeriklerine göre sınıflandırılan tekstil atıkları kesilerek küçük parçalar haline getirilmektedir. Son olarak şifanoz olarak adlandırılan ve üzeri lif açıcı tellerle kaplı açma makinalarında lifler haline getirilmektedir.

Homojen hammadde cinsine sahip olmaması ve yüksek orandaki kısa lifler nedeniyle, tekstil atıklarından elde edilen lifler iplik formuna open end iplik eğirme sistemi kullanılarak ve pamuk, viskoz, poliester, akrilik gibi ipliğe mukavemet kazandıran ve liflerin taşınmasını sağlayan taşıyıcı lifler ile karıştırılarak dönüştürülmektedir. Bu şekilde elde edilen iplikler sektörde “rejenere / regenere iplik” veya “geri dönüşümlü iplik” adıyla anılmaktadır.

Bu noktada rejenere iplik üretimi için tekstil atıklarının yerinde seçilerek toplanması, renklerine ve hammadde içeriklerine göre özenle ayrılması önemlidir. Lif haline getirildikten sonra fiziksel özelliklerine göre uygun oranda ve özelliklerde orijinal taşıyıcı liflerle karıştırılması ve uygun makine ayarlarında standart iplik üretiminin sağlanması büyük önem taşımaktadır. İşletmemizde oluşturduğumuz üretim standardizasyonu ve kalite kontrol sistemi sayesinde orijinal liflerden üretilmiş ipliklerle rekabet edebilir kalite özelliklerinde, çevreci, geri dönüşüm ve ekoloji sertifikalarına sahip rejenere iplik üretilmektedir.

Bu üretim yönteminde tekstil atıkları  çevreye zarar vermeden ekonomiye kazandırılmaktadır. Toprak, traktör, su, kimyasal madde ve boya kullanmadan pamuk içeren renkli iplikler elde edilmektedir. Geri dönüşümlü iplik kullanımıyla ekonomik olarak sıfır değer olarak kabul edilen tekstil atıklarının geri dönüşümü teşvik edilmektedir. Bu sayede tarımsal araziler korunmakta, enerji tüketimi azaltılmakta, kimyasal işlemler ve zararlı etkileri azaltılmaktadır.